Szolgáltatásainkat segítik a cookie fájlok. Szolgáltatásaink igénybevételével egyetért használatukkal. Több információ


Termékek

Az állatok zöld patikája

Cush-X vásárlói tapasztalatok, visszajelzések

A Cushing szindróma kezelésének eredményességét  növelő gyógynövény alapú kiegészítő takarmány, a Cush-X terméket fogyasztó kedvencek gazdijainak, állatorvosainak visszajelzései.

Csirmaz Anett, Budapest, 2009. 05.02.

 

2007-ben a beteg kutyámról (Teklagyöngy Brunó, Jenci, törzskönyvezett, született: 1998. június 7., fajta: westie kankutya) ez volt az állatorvosi lelet:

 

Kissé pocakos, de nem kifejezetten Cushing-kórra jellemző testalkat.Has- és mellkas alján részleges szőrhiány, hyperpigmentatio, collarettek, pörkösödés.

Szemek környéke-, hallójáratok épek, szájszegletekben minimális gyulladás. Összes lábvég ujjai- és talppárnái között kifejezetten erythema, kenőcsös váladék, 1-1 bulla.

 

Emellett mohó volt, sok vizet ivott és a széklete nem volt rendben. Egyik nap volt széklet, másnap nem, és olyan is volt, hogy 1-2 napig semmi. Csüngő hasú lett, akármit adtunk neki mindentől hízott.

 

Diagnosis:

Allergodermatitis, Atopi, Eleség allergia, Malassezia dermatitis, ltrogén Cushing-szindróma.

 

A bőrtüneteket terápiás diétával, célzott antibiotikumos kezelés mellett szteroiddal sikerült egy hónap alatt kikezelni.

Kezelése alatt kiderült, hogy a szervezet nem tudja feldolgozni a szteroidokat, ezért időben ki lett hagyva. Az étvágya még mindig nagy volt és rengeteg folyadékot fogyasztott. Volt , hogy napi 1 liter is megívott, súlya 11,5 kilogrammot is elérte…

Saját állatorvosom javaslatára elkezdtük szedni a Vetoryl nevű gyógyszert és a Cush-X nevű gyógynövényi készítményt. Látványos javulás állt be. A kutya nagyon jól érezte magát. Energikus lett. Nem evett összevissza, csak akkor ha éhes volt és csak annyit amennyire szüksége volt.

 

A folyadék bevitele visszaállt a normálra, a napi kb. fél litere (nyáron melegebb napokon picit több). Széklete rendeződött, napi 2-3x-i ürítéssel. A hasa lement teljesen, a szőrhullás megállt, fényes lett a szőre, a hasfalának megrepedezése elmúlt teljesen. Az ára miatt csak egy hónapig szedtük a Vetoryl-t, de a Cush-X-et több mint 3 hónapon át kapta, tünetmentesen.

 

 

Verébné F. Eszter, Budapest, 2014

 

Tisztelt Doktor úr!

11 éves közép uszkár /kan/ tulajdonosa vagyok.

 • 2010-ben calcium-oxalát hólyagkövei voltak, melyet megműtöttek, stomája van.
 • Ugyanebben az évben kiderült alulműködik a pajzsmirigye /hormonpótlást kap/.
 • 2013. márciusában lépmegnagyobbodás miatt kivették a lépét.
 • 2014. áprilisában Cushing kórt állapítottak meg. ACTH stimulációs teszt alapján/Kortizol alap 131  referencia érték 28-125 mmol/l, Kortizol 60’ után 993  referencia érték 100-520 mmol/l.
 • 2014 májusában  cukorbeteg lett a kutya ,reggel még nem volt a vizeletében cukor, de délután már a tesztcsík teljesen sötétzöld lett, vérből mért cukor 35 volt.
 • Ezután következett a vércukor beállítása.

 

Az orvos a cukor beállítása után mindenképpen a Vetoryl kapszulát ajánlotta, hogy a kutya orvosi felügyelet mellett szedje, bár felhívta a figyelmet arra, hogy vese és májkárosító hatása van. 2014 áprilisban  és májusban csináltattam egy UH vizsgálatot, az első vizsgálat eredménye az volt, hogy mindkét mellék-veséje meg van nagyobbodva, míg a második vizsgálat eredménye negatív.

Röviden ezek az eredmények.

 

A Vetoryl kapszulát nem szerettem volna adni a kutyának, mivel féltem a mellékhatásoktól, ekkor kerestem alternatív megoldásokat és így akadtam rá a CUSH-X gyógynövénykeverékre. 2014. július 23-óta adom a kutyának, napi adagját kétfelé osztva.

Ez alatt a két hét alatt megdöbbentő eredményeket értünk el.

 • A kutya bőrén sok apró vízhólyag szerü kinövések voltak, szőre sprőd, töredezett gerincén jóformán pár szál ritka szőr volt, farka szintén szőrtelen volt.
 • Étkezése megváltozott korábban állandóan éhes volt, most már válogat  lassan eszik,és kevesebbet.
 • Vízivása mérséklődött / bár a magas cukor miatt sokat ivott/
 • Vércukorszintje beállt már  10 alatt van egész nap.
 • A szőre elkezdett nőni,a hólyagok eltűntek a testéről és a szőre tömöttebb és lágyabb lett.
 • Kedélyállapota is változott, élénkebb, érdeklődőbb.

 

Kb. 6 hét múlva fogok csináltatni egy laborvizsgálatot, és ezen biztató jelek alapján  remélem a vér kortizol szintje is csökkenni fog.

 

Megjegyezném, hogy napi 2x1 Hepato Support kapszulát is kap a kutya.

 

Az eddigi eredmények alapján azt tudom mondani, hogy a CUSH-X egy fantasztikus gyógynövénykeverék és csak ezt tudnám az olyan gazdiknak ajánlani, akiknek kutyája Cushing betegségben szenved. Nincs mellékhatás, és rövid időn belül fantasztikus eredmény mutatkozik, és csak két hete szedi a kutya!!!!!

 

Én mint gazdi, szeretném az állatorvosok figyelmét felhívni erre az alternatív gyógymódra,hiszen saját kutyámon látom a pozitív változást.

 

Köszönet a gyártónak, köszönet a forgalmazónak.

 

Verébné F. Eszter Budapest

 


Vissza a cikkekhez
keresőguruAdatvédelemÁszfOldaltérkép